هفته ملی دیابت 28-22 آبان‌ماه 1395

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۸/۲۲ |
دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا عدم تاثیر انسولین بر ارگان های هدف ایجاد می‌شود. در سال 2014 شیوع دیابت در جمعیت 18 سال به بالای جهان 9% بوده است. در سال 2012 دیابت عامل مستقیم مرگ یک و نیم میلیون انسان در سرتاسر جهان بوده است. بیش از 80% موارد مرگ ناشی از دیابت در کشورهایی با درآمد کم تا متوسط اتفاق می افتد. بر اساس پیش بینی های سازمان جهانی بهداشت، در سال 2030بیماری دیابت هفتمین عامل مرگ انسان خواهد بود. در دیابت نوع یک انسولین به میزان کافی تولید نمی شودو فرد نیازمند تزریق های روزانه انسولین است. علت دیابت نوع یک مشخص نیست و با دانش فعلی بشر، این بیماری قابل پیشگیری نمی باشد. 90% موارد دیابت، از نوع دو است که ارتباط نزدیکی با وزن بالای بدن و عدم تحرک بدنی دارد. علایم بالینی هر دو نوع دیابت مشابه است هرچند علایم در دیابت نوع دو اغلب از شدت کمتری برخوردارند. به همین جهت دیابت ممکن است تا سال ها بعد از ایجاد، بی علامت باشد و گاه زمانی تظاهر پیدا می کند که عوارض درازمدت آن به وقوع پیوسته باشند. امروزه موارد دیابت نوع دو درکودکان هم مشاهده می شود. دیابت خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 204 بار   |   دفعات چاپ: 50 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر